salammuhibbah

on Monday, 13 February 2012


..............assalammualaikumwarahmatullahiwabaraktuh..........
ku lafazkan kesyukuran kepada Tuhan izzahtulaalam Allah swt yang masih memberi peluang kepada hamba yang dhaif ini dalam menghirup nafas atas tapak pengembaraanNya.
Setapak demi selangkah kita melangkah pergi dalam mencari keredhaaNYA namun apakah tidak timbul persoalan difikiran kita kemanakah jalan yg kita ingin tuju..........
adakah kita inginkan sakinah yang sementara atau selamanya...????
Sama-sama kita renung dan hayati sesaat kita bertapak sesaat kita bernafas kemana penantiannya...
Percayalah ditapak bumi kita cuma menuai tetapi diakhirat sana kita akan pergi dengan hasil menuai.“Dunia adalah syurga bagi orang kafir dan neraka bagi orang islam”

Saat  meneroka  kehidupan ini,fikiranku terdetik dalam membina medan perkongsian ilmiah bersama sahabat-sahabat.Maka amat rugilah saat umur bertambah ilmu bertambah tetapi tidak berkongsi sesama kalian.

“sampaikan daripadaku(rasulullah) walau satu ayat”

Oleh itu,Hamparan “blog” menjadi pilihan wasilah untuk terus menukil kata-kata rentetan ia  menjadi tarikan golongan anak muda khususnya datang menziarahi.  
Moga coretan ini dapat kita mengambil manfaat ditapak dunia dan menjadi bekalan di alam akhirat..insyaAllah

_salamukhuwah_


Ranking: 5

{ 4 comments... read them below or add one }

muhammad khair bin alimar shidi said...

moga nukilan pena ini mampu membangkitkan semangat anak muda dalam meneruskan dakwah islam~


13 February 2012 at 12:45
Shareefuddin said...

Terbaekk.. sama2 kita manfaatkan medan yang bervariasi ini. Kalau barat mampu menyelinap dalam sistem Islam, kita yang Islam juga boleh menyelinap masuk dalam sistem barat. Kita bersihkan kotoran dari dalam.. Nanti boleh jadi, manusia di masa yang akan datang, bila nak buka internet, penuh dengan medan ilmu.. :)


13 February 2012 at 22:32
khairshidi said...

ayuuhhh...bersama kita manfaatkannya...seandainya pihak musuh menggunakan it dalam mengotorkan fikiran generasi islam,kita turut menggunakan it utk membersihkannya semula....moga perkongsian ini memberi 1001 nikmat kpd kita...insyaallah


14 February 2012 at 00:08

Post a Comment

 
© hadafuljadid All Rights Reserved